Начало Джудо Ивет Горанова и Стела Енева подкрепиха проекта „Доброволци за спорта“

Ивет Горанова и Стела Енева подкрепиха проекта „Доброволци за спорта“

Ивет Горанова и Стела Енева подкрепиха проекта „Доброволци за спорта“
0

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 Ивет Горанова и трикратната олимпийска вицешампионка във хвърлянето на диск и тласкането на гюле от параолимпиадите в Пекин и в Лондон Стела Енева подкрепиха проекта „Доброволци за спорта“ организиран от Сдружение „Спортен клуб Файтърс – Национална спортна академия“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта. 

Поздравявам всички доброволци за техните дейности и инициативи. Пожелавам ви да бъдете здрави и да сбъднете всичките си мечти. Продължавайте да бъдете добри хора и да помагате на всички около вас„, каза Ивет Горанова и подкрепи хората с големи сърца, които са важна част от организацията на всяко едно голямо състезание.  

Нека тези, които се занимават с доброволчество продължават да правят добри дела. Не е важно колко пъти ще паднеш, а е важно колко пъти ще се изправиш след това, а точно в този момент до теб е необходимо да има един близък човек, който да ти помогне„, допълни Стела Енева.

Сдружение ,“Спортен клуб Файтърс – Национална спортна академия“ реализира проекта „Доброволци за спорта“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г. съгласно договор № 25-00-64/18.07.2023 г. Целта на инициативата е придобиване на социални компетенции и умения от младежи за социално включване чрез доброволчески дейности в спорта, както и насърчаване на социалното включване на млади хора и повишаване на тяхната гражданска активност за участие в местното развитие на спорта чрез ангажиране с доброволчески инициативи. 

По специално разработена интегрирана програма за обучение на доброволци през месец февруари 50 младежи от цялата страна взеха участие и преминаха успешно обучителния курс. Проектът съчетава традиционни и модерни дигитални методи за мотивация и обучение като интерактивно обучение, съвременни начини за поднасяне на съдържание в динамичното ни ежедневие, мотивационен клип и дигитални подкасти, които ще стимулират инициативността и изявата на младите хора.

Основен приоритет на Програмата е създаване на благоприятни условия за младите българи чрез насърчаване на активно включване на младите хора, тяхната инициативност и информираност, неформално образование и обучение, учене през целия живот, иновативност, творчество, солидарност и съпричастност. 

Програмата предвижда финансиране на младежки дейности по следните ключови области: младежки дейности и младежка работа, младежки инициативи и кампании, равен достъп до младежки дейности за млади хора от малки населени места и подобряване на условията по младежката инфраструктура. 

При реализиране на Програмата, за всяка година от изпълнението й, следва да бъдат обхванати не по-малко от 20% от младите хора, достигнати включително чрез комуникационни кампании и социални мрежи и медии. Делът на младежите, участвали в преки дейности по Програмата, ще бъде 2,5% (съгласно официалните данни на Националния статистически институт за съответните години). Проектите следва да обхванат 10% от младите хора в страната с по-малко възможности и 30% от малки населени места. По Програмата ще бъдат обхванати 100 младежки работници и ще бъдат обновени 16 младежки пространства.