Начало Джудо Изпращаме осем юноши на Европейската купа по джудо

Изпращаме осем юноши на Европейската купа по джудо

Изпращаме осем юноши на Европейската купа по джудо
0

Осем от най-качествените ни джудоки ще представляват България на предстоящата Европейска купа за юноши, която ще се проведе на 23 и 24 юли.

Събитието ще се състои в Прага, Чехия, а заявка за участие са подали 243 състезатели от 30 държави, като този път България ще има представители само при мъжете.

Най-лекият ни джудист в категория до 60 кг. е Иван Симеонов, който е бронзов медалист от Европейската купа за кадети в Копер от 2019-та.

В категория до 66 кг. имаме най-много представители – трима. Това са Ален Христов, бронзовият медалист от Европейската купа за кадети в Букурещ от 2021-ва Боян Йотов и Виктор Скерлев.

Виктор Скерлев/Снимка: Lap.bg

При 73-килограмовите имаме двама джудисти – Валентин Бонев, който бе част от националния отбор на България, който завоюва трето място в отборното класиране на Балканиадата за мъже и жени в Пазарджик. Другият българин в тази категория е Димитър Господинов, който спечели злато в същата дивизия на Балканското първенство през изминалия уикенд.

Георги Колев ще брани родната чест в категория до 81 кг, а най-тежкият ни участник е Борислав Владов (-90 кг), който е бронзов медалист от Европейската купа за кадети в Берлин от 2019-та.