Начало Интервюта Йовко Тихов разкри голяма новина пред boec.bg

Йовко Тихов разкри голяма новина пред boec.bg

Йовко Тихов разкри голяма новина пред boec.bg
0

Културистът Йовко Тихов е абсолютен доминант у нас. През изминалата 2016 година той достигна нови върхове, а днес даде ексклузивно интервю пред Boec.bg,  което разкри голяма новина – ще бъде заснет документален филм за него. Тихов работи като треньор, а един от неговите клиенти е Митко от „София ден и нощ“.

– Ти си един от най-титулуваните културисти в България. Би ли разказал малко повече?
– 2016 година направих един от най-големите успехи. Станах втори на Мистър Олимпия за аматьори, а след това и абсолютен шампион в Пловдив.

– Какво се случва с теб от последния материал, който писахме за теб преди година до ден днешен?
– Все така активен съм и не спирам да тренирам. Водя персонални тренировки. Едно и също е при мен – работа, вкъщи, режими – като при всеки спортист.

– Какво ти предстои?
– Ще ви издам една тайна. Предстои ми заснемане на документален филм за живота ми. В който ще разкажа от къде съм тръгнал и през какво съм преминал.

– Преди няколко месеца ти се роди детенце. Как ти повлиява това в личен и професионален план?
– Роди ми се страхотно дете – Йован. Кръстен е на мен. Много лъчезарен, постоянно е усмихнат, рядко е кисел. Прилича на майка си. Позитивно ми повлия в личен и професионален план. Той ми е стимул да градя повече,а  покрай него станах по отговорен.

– Ако човек, който никога не е влизал в залата и не е спазвал диети те попита как да свали максимално бързо и сигурно 5 килограма, какво ще го посъветваш?
– Най-вероятно досега е употребявал безалкохолни, сладки – т.нар. храни – боклуци. Бих препоръчал да спре сладкото, сиренето, безалкохолното, хляб и още неща,които съдържат мазнини и въглехидрати.

– Има изключително много доволни клиенти от твоите хранителни режими и тренировъчни програми. Каква е тайната ти?
– Тайната е следната – разработвам система за тренировки, която скоро ще пусна във видеоформат. От 3 години я изработвам. Тя е за трениране на съркоплазмата. Казва се Ти Ес Уай. Имам клиенти, на която я давам. Примерно един от тях беше 150 килограма като започна, сега е 120. Хранителните режими не са кой знае какво нещо ново. Аз ги правя съобразно отдалечаване на мазнини от въглехидрати. Използват се така наречените бавни или сложни въглехидрати. Разчитам главно на белтъчини – те изграждат мускулите. Не прекаляваме обаче с тях, понеже при прекаляване се товарят бъбреците.

– Какво ще пожелаеш на читателите на Boec.BG?
– Да не спират да четат Boec.bg, защото получават информация от независимо какъв спорт и сфера. Влизам да чета за шампионите по MMA, намирам информация за всички. Например наскоро четох за Георги Валентинов и Марко Косев, които са страхотни.