Начало Джудо Колко хвърляния има в джудото? (ВИДЕО)

Колко хвърляния има в джудото? (ВИДЕО)

Колко хвърляния има в джудото? (ВИДЕО)
0

Мнозина гледат на джудото като на традиционно японско бойно изкуство и спорт, но истината е, че то се появява в края на 19 век, стъпило на основата на старите джу-джицу школи, които в продължение на столетия съхраняват и култивират самурайските бойни традиции. Джигоро Кано създава джудо в резултат на едно ново разбиране за мястото на бойните изкуства в японското общество, няколко десетилетия, след като самурайската класа е официално премахната като социален слой в Япония. Кано вярва, че джудо трябва да служи за възпитанието на младите японци и чрез него те да подобряват собствения си живот, да увеличават потенциала си и оттам да бъдат полезни на обществото.

Години по-късно джудо е не просто педагогическа система, а и олимпийски спорт, който винаги впечатлява с красота, ефективност и изключителна атрактивност. Но колко са хвърлящите техники в джудо, чрез които можеш да събориш своя тренировъчен партньор или противник на състезателното татами?

Бърза справка показва, че в момента те са 40 и са разпределени в 5 групи.

Истинско изкуство е обаче да видиш как техниките оживяват в истинска състезателна схватка. Нека да видим някои добри моменти на едно от последните международни състезания.