Начало Граплинг и BJJ Гордън Раян – човекът, който наистина забогатя от граплинг

Гордън Раян – човекът, който наистина забогатя от граплинг

Гордън Раян – човекът, който наистина забогатя от граплинг
0

Той е противоречив, наперен, поляризиращ феновете по отношение на себе си и изключително доминантен. В рамките на 6 години черният колан по Бразилско джу-джицу Гордън Раян постигна статут на звезда от световна величина и то в спорт с изключително силна конкуренция. Граплърът е не просто успешен и добър в професията си да побеждава на татамито. Той има специфично поведение пред медиите, особено офанзивна стратегия в психологическата война със съперниците си и подход, привличащ внимание хиляди в социалнити мрежи. Раян създава не просто история с титлите си, но и прокарва път за успеха. Особено във финансово изражение.

Американецът се смята за единственият човек от света на БЖЖ, който е успял да генерира толкова много печалба за толкова кратко време. Договорите, които подписва, рекламодателите, които привлича, инструкционалните видеа, които заснема и продава много успешно го накараха да заяви, че не вижда смисъл от ММА, когато печели толкова без да се налага да се бие.

Раян подписа контракт за 7 граплинг мача, които струват много. 27-годишният черен колан под Джон Данахър си спомни първите пъти, когато е успял да спечели нещо от граплинг и хонорарите са били забележимо по-ниски.

„Когато започнах да тренирам, за да печеля пари помня, че за една победа в една от организациите ми обещаваха 1 000 долара. После Еди Браво направи неговото състезание и там имаше възможност да печелиш по 12 500 долара за събмишън, ако успееш да го постигнеш в редовното време. Отделно, Еди обещаваше 50 000 долара, ако спечелиш турнира. Лудо е. Това беше преди пет или шест години“, разказва Раян.

„Извървяхме дълъг път. Спортът се развива експоненциално, става по-голям и по-голям всяка година. Има повече зрители, привличат се звезди, които тренират. Става мейнстрийм. Щастлив съм да видим какво постигнахме за такъв кратък период“, допълва граплърът.

Brazilian Jiu-Jitsu GOAT Gordon Ryan defends Jason Momoa from his  conservative fans | Marca
Гордън посети холивудската звезда Джейсън Момоа, който също има опит с Бразилското джу-джицу

Мнозина определят Раян като „Макгрегър в граплинга“. И наистина! Американецът поляризира мненията за себе си, държи се провокативно и често пъти заядливо. Социалните мрежи са негов пръв приятел, когато иска да генерира интерес към даден мач или да си уреди друг. Но зад голямата му уста стоят и големи успехи. Той спечели няколко ADCC-та, а в последното победи в категорията си, след което излезе в супердвубой срещу легендата Андре Галвао, когото успя да приключи със задушаваща техника.

Сега всички фенове отново са вперили поглед в Раян, който трябва да се изправи срещу Фелипе Пеня през февруари. Двамата имат дълга история помежду си, а Пеня има на сметката си две победи от три мача срещу Гордън. Бразилецът тренира повече отвсякога за мача си с Раян, а той както винаги е убеден в успеха си. Каквото и да се случи в двубоя, няма съмнение, че Гордън ще си тръгне с много солиден хонорар, който ще даде поредното обяснение как се става милионер от този спорт.