Начало Видео Кола-джицу придобива все повече популярност в Русия (ВИДЕО)

Кола-джицу придобива все повече популярност в Русия (ВИДЕО)

Кола-джицу придобива все повече популярност в Русия (ВИДЕО)
0

Различните състезания по граплинг и бразилско джу джицу започват предимно по два начина – в стойка или на земята. В зависимост от правилника и организаторите, даден мач може да стартира с двамата състезатели на крака и в търсене на тейкдаун или пък да се вкопчат на татамито още от самото начало.

Това обаче са традиционните начини, а изглежда в Русия са приспособили сложното бойно изкуство към едно от най-използваните човешки изобретения – колата.

Джу джицу в кола (кола-джицу) започва да става все по-известно в Русия. Човекът, отговорен за това, се казва Виктор Михеев – черен колан в бразилското джу джицу и джудото. Освен това, той има и няколко ММА срещи.

Михеев има свой YouTube канал, в който качва видеа от турнири и срещи по джу джицу, който започват и приключват в кола!

Идеята за състезания в кола ми дойде през 2020 г. С приятели и познати започнахме да организираме турнири по кола-джицу, за да изучим приложимите аспекти на бойното изкуство в толкова ограничено пространство„, пише в описанието на канала.

Правилата са следните – всяка среща е с максимална продължителност два рунда, като всеки състезател започва рунда на шофьорската седалка. Точки се присъджат, когато единият от двамата вземе доминантна позиция или откаже съперника си.

Всичко в колата от волана, до коланите и огледалото за задно виждане може да бъде използвано за получаване на предимство.