Начало Видео AJP Tour навлиза у нас с над 8 събития за година

AJP Tour навлиза у нас с над 8 събития за година

AJP Tour навлиза у нас с над 8 събития за година
0

Един от най-силните международни турнири по бразилско джу джицу навлиза със сериозна програма в България. Надпреварата на Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro или известна и като верига „AJP Tour“ планира провеждането на от 8 до 12 събития в рамките на една календарна година у нас (до края на ноември 2022 г.).

Лицензът от българска страна ще се държи от Любомир Геджев, който общо 17 години прекарва в Обединените арабски емирства и един от тримата родни лицензирани съдии на ADCC (б.р – Abu Dhabi Combat Club). Геджев е един от основоположниците на бразилското джу джицу в България, черен колан – 2 дан, бивш MMA състезател и носител на шампионски пояс от веригата WFC, организатор на професионални спортни събития.

„Преди няколко дни поучихме лиценз за организирането на „Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro“, което е комерсиалното крило на бразилското джу джицу в Абу даби. В моменте са в над 60 държави с повече от 90 събития планирани за 2022 г. Така че изграждаме календар между 8 и 12 събития. Трябва да изградим екип – от съдии, от организатори и други“, разкри специално за Boec.BG Геджев.

Той ще работи в съдружие с друг от популярните треньори по граплинг – Ангел Караиванов. Първото събитие е насрочено за 20-ти ноември тази година и ще се проведе в спортната зала на частното училище „Свети Георги“. Веригата проведе едно събитие през 2021-ва у нас, като Бургас бе домакин.

Любомир Геджев завършва Методика на преподаването към Американска Спортна академия, както и Бизнес Администрация в Британски колеж. В Абу Даби прекарва 17 години от своя живот, като първият му престой започва от 1998 г. Първоначално е част от комисията, оглавяваща най-престижното световно състезание по граплинг, организирано и до днес от един от принцовете на емирството. През този период той има възможността да тренира и да се учи от най-успешни и популярни състезатели и инструктори в областта. Във втория си престой в Абу даби е избран да оглави спортен проект, а като технически ръководител работи с екип над 400 професионални инструктора. Отговорен е за изготвянето на тренировъчни програми за деца на възраст от 12 до 18 години, които практикуват BJJ като част от физическата им подготовка в образователната система.

Историята на Любомир Геджев може да научите тази неделя, 10-ти октомври, в предаването за бойни спортове и изкуства „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR. Откъст от разговора в нашето студио може да гледате в споделеното видео: