Начало Бокс Определиха датите за дебюта на новите правила в бокса
0

Определиха датите за дебюта на новите правила в бокса

Определиха датите за дебюта на новите правила в бокса
0

Международната боксова федерация ИБА определи датите, на които ще се проведе Световното първенство за жени. Шампионатът на планетата трябваше да се състои в средата на декември месец, тази година. Той обаче бе отменен заради множеството случаи на коронавирус и опасността от заразяване по време на самия турнир.

Сега обаче вече има нови дати, на които първенството все пак да се състои. От ИБА информираха, че то ще се проведе между 6 и 21 май, като домакинът се запазва – Истанбул, Турция.

Световното първенство за жени се очаква с повишен интерес и поради още един факт. На него за пръв път ще видим в действие новите правила, които бяха гласувани от Борда на ИБА при последното му заседание. Става въпрос за смяна на точкуването, което предизвика толкова много полемики в последните години.

Именно в Истанбул ще станем свидетели на новия регламент, който тепърва трябва да бъде разяснен по-подробно в следващите месеци. Това е една от клаузите, които ИБА трябва да изпълни, за да запази мястото си в олимпийското семейство и боксът да остане част от спортовете, които ще присъстват на Игрите в Лос Анджелис 2028.