Начало Senshi Кристиян Дойчев с нова заявка за SENSHI

Кристиян Дойчев с нова заявка за SENSHI

Кристиян Дойчев с нова заявка за SENSHI
0

Голямата звезда на българското карате киокушин Кристиян Дойчев ще се качи отново на ринга на SENSHI. Европейският шампион ще запише третото си участие и второ поредно във веригата. Той бе вклюмен в бойната карта на осмото издание, което предстои тази събота, 22-ри май.

Дойчев ще излезе в третия двубой от програмата на SENSHI, в сблъсък по правилата KWU SENSHI в категория до 85 кг. Негов съперник ще бъде Давид Биткаш от Русия. 31-годишният руснак е многократен шампион на Южна Русия, а през 2017 година става и номер едно в страната.

Българинът Кристиян Дойчев е едва на 24 години, но вече има много медали в актива си. През 2019-та той стана европейски шампион по киокушин от Португалия, сребърен медалист от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, и спечели приза „Най-добър спортист“ на годишните награди „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове в България.

Кристиян Дойчев е сред големите звезди по киокушин на България

Елитната международна верига предстои тази събота, 22-ри май, в София и ще предложи 11 вълнуващи битки за поясите на SENSHI по правилниците KWU Full Contact и KWU SENSHI.

Бойци от 11 държави ще се впуснат в дуелите в София, които ще се излъчват на живо, както за България – по Max Sport 1, Bulgaria ON AIR и на Boec.bg, така и за цял свят – пряко по американската онлайн телевизия FITE, на Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.