Начало Киокушин Куп предизвикателства за каратистите в Камчия в сутрешната тренировка

Куп предизвикателства за каратистите в Камчия в сутрешната тренировка

Куп предизвикателства за каратистите в Камчия в сутрешната тренировка
0

Много забавна, но и предизвикателна се оказа сутрешната тренировка по карате киокушин в сряда от 15-ия Международен летен лагер в Камчия. Събитието, което и тази година събра над 1200 участници от 29 държави, се организира от Българска карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз.

Точно в 7 ч. стотиците каратисти и треньори бяха разделени девет групи и без много суетене започнаха да загряват заедно със своите инструктори. Сред тях бяха и шихан Антонио Пинеро (9 дан), който е президент на Световната киокушин федерация (КWF), както и Шихан Анджей Древняк (9-и дан) – генерален секретар на същата организация. Двамата са част от борда на Световния киокушин съюз и се заеха с най-опитните сред участниците – предимно треньори и черни колани.

Броят на трениращите бе толкова голям, че се наложи една сериозна по численост група да се отправи към плажа, където да проведе своето занимание. Поведоха я националните треньори – сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов, както и популярният чешки боец Ян Сокуп.

Те подложиха каратистите на изключително натоварващи упражнения на пясък, които бяха насочени към издръжливостта и работата с мускулните групи. Упражненията бяха не само много разнообразни, но и доста предизвикателни… и дори забавни. В голяма част от тях имаше състезателен елемент, а пък други включваха работа по двойки.

Снимки: Студио „Леземанн“

Нетрадиционни упражнения имаше и в групите на основния терен. Доста от отправените задачи се оказаха почти непосилни за бойците, но пък предизвикаха много усмивки и добро настроение. Особено за каратистите, които ден по-рано взеха участие в Световната купа за юноши, девойки и кадети на KWU. Заради големият брой участници съсетзанието продължи близо 9 часа, а на татамите са проведоха доста оспорвани двубои. Участниците нямаха много време за отдих, като още сутринта се впуснаха в тренировъчен режим.

Много от по-младите бойци казваха, че изпълнението на упражненията е по-трудно, отколкото изглеждат отстрани.

Тренировките ще продължат до неделя, 11-ти юли. Каратистите имам по две занимания на ден – сутрешна и вечерна тренировка. В четвъртък в Камчия стартира и първото Европейско открито първенство за аматьори на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, а в събота (10-ти юли) е деветото издание на елитната бойна верига SENSHI.