Начало Senshi Здрави спаринги белязаха третия ден от Международния лагер на KWU

Здрави спаринги белязаха третия ден от Международния лагер на KWU

Здрави спаринги белязаха третия ден от Международния лагер на KWU
0

Под знака на сериозния спаринг премина първата тренировка от третия ден на Международната професионална лига на KWU в Камчия.

Занятието, което бе ръководено от тримата инструктори Петер Артс, Ернесто Хуст и Семи Шилт, сериозно измори трениращите, които приеха с усмивка на лице всяко едно упраженение и предизвикателство от нидерландските легенди.

И този път тренировката бе разделена на три групи, като бойците започнаха със стабилна загрявка и стречинг.

Същинската част от тренировката започна с упражнения за техника, като Хуст наблягаше на работата в дистанция и скъсяването ѝ, а Семи Шилт наблегна на по-сложните комбинации и правилното им изпълнение.

Петер Артс, който бе подпомаган от сина си Марчиано, показа нагледно защо е наричан „Нидерландския дървосекач“. Артс натовари групата си с упражнения с висок интензитет и наблягащи предимно на играта с крака.

След това дойде и най-изтощителната част – трите легенди на К-1 събраха групите в едно с целта участниците да правят спаринг с възможно най-различни „събеседници“. Това, разбира се, бе прието със завидна доза удовлетворение от бойците, които смениха редица партньори.

Хуст, Артс и Шилт продължиха с ценните наствления най-вече в дефанзивен план. Майсторите на кикбокса насърчаваха състезателите да мислят и да импровизират, но и да не изопачават основните тънкости в играта в защита.

Тренировките на Международната професионална лига на KWU са част от 15-ия Международен летен лагер по карате киокушин в Камчия. По време на това мащабно събитие от света на бойните спортове ще се проведе и деветото издание на елитните бойни галавечери „SENSHI“

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

Снимки: Студио Леземан