Начало Senshi Майкъл Астур нокаутира брутално Заплитний в последната секунда

Майкъл Астур нокаутира брутално Заплитний в последната секунда

Майкъл Астур нокаутира брутално Заплитний в последната секунда
0

Майкъл Астур (Естония) победи с нокаут Максим Заплитний (Молдова) в зрелищна битка от SENSHI 11. Естонецът заби летящо коляно в брадичката на съперника буквално в последната секунда.

Двамата излязоха един срещу друг в категория до 80 кг по правилата на KWU Full Contact в зала „Конгресна“ във Варна.

Двамата съперници започнаха предпазливо с изчаквателна техника. Астур пласира добър боди кик, възползвайки се от предимството в разтега. Естонецът държеше умело съперника на дистанция предвид ръстовото предимство. Заплитний постепенно започна да напипва ритъма си и влизаше по-смело след средата на първия рунд. В последната му минута молдовецът демонстрира бързи ръце и заби две технични комбинации. Вътрешен лоу кик от Астур миг преди гонга.

Молдовският боец беше по-активен в началото на втората част. Той продължи да търси разнообразни комбинаци. Летящо коляно от естонеца, който усети, че нямаше как само да маркира противника си. Астур вдигна темпото и интензитета на своите удари, вслушвайки се в съвет от ъгъла. Той пласира още едно хубаво летящо коляно 30 секунди преди края на рунда. Заплитний обаче завърши с много силна атака, акдентирайки на фронт кик в главата на съперника.

Здрава атака от молдовеца в началото на финалните 3 минути. Той продължи да намира и с лоу кикове по-високия противник. Астур огъна въжетата след поредния ритник в средата на рунда. Естонецът се засилваше здраво за летящите колена, но не намираше целта с тях. Двамата продължиха със здравата битка до последната секунда, когато Астур вкара брутално коляно в главата на съперника! Нокаут буквално в последната секунда на третия рунд!

Снимки: Студио „Леземанн“

Бойният спектакъл ще се излъчва на живо по националната телевизия Bulgaria ON AIR, MAX Sport 1, по американската телевизия FITE, както и онлайн на Senshi.com, Boec.BG, Boec.com, Kwunion.com и на Kyokushin Karate News.

SENSHI 11 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 10 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Novinata.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.