Начало Senshi Артьом Пашпорин надви млад и обещаващ италианец след допълнителен рунд

Артьом Пашпорин надви млад и обещаващ италианец след допълнителен рунд

Артьом Пашпорин надви млад и обещаващ италианец след допълнителен рунд
0

Опитният руски боец Артьом Пашпорин постигна очаквана, но в никакъв случай лесна победа на международната галавечер SENSHI 11.

Муай тай специалистът победи италианеца Алесио Малатеста чрез неединодушно решение, а победителят трябваше да бъде определен след допълнителен 4-ти рунд.

Двубоят се проведе по правилата на KWU SENSHI в категория до 70 кг, а третия човек на ринга бе Николай Атанасов.

Двамата бойци започнаха спокойно срещата, опипвайки почвата с маркиращи удари. Младият италианец вървеше напред и търсеше пролуки в добре подредената защита на Пашпорин, който пък от своя страна пласираше тежки леви и десни крошета в главата. Руснакът се възползваше чудесно от ръстовото си предимство и контролираше дистанцията. Боят от близко разстояние преминаваше в множество размени, но по-точните удари бяха на сметката на Пашпорин.

Италианският боец изпитваше затруднение да пласира по-продължителни комбинации и руснакът не пропускаше да накаже всяка грешка на по-неопитния си съперник. 29-годишният Пашпорин демонстрираше завидно самочуствие. Артьом нямаше проблеми да играе от заден крак и всеки път когато съперникът му се доближаваше до него, той получаваше по няколко леви и десни прави в муцуната.

Заключителният рунд премина под диктовката на 20-годишния италианец. Алесио тръгна по-масирано и безотговорно в атака, тъй като само нокаут можеше да му донесе победата на този етап. Това обаче го откри за по-голям брой понесени удари. Италианецът все пак натисна още повече в последната минута и на свой ред нанесе звучни и точни попадения в тялото на Пашпорин.

Така съдиите край ринга отсъдиха 4-ти допълнителен рунд, в който Малатеста отново тръгна безстрашно в атака още от първата секунда. Това обаче не се оказа най-добрата тактика, тъй като силите на Малатеста приключиха в средата на рунда и Пашпорин нанесе по-тежките комбинации в главата на противника, който му донесоха поредна победа на ринга на SENSHI.

Снимки: Студио „Леземан“

11-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News, Novinata.bg и KickboxingTV.