Начало Таекуондо Министърът на спорта Весела Лечева посети таекуондисти в Своге

Министърът на спорта Весела Лечева посети таекуондисти в Своге

Министърът на спорта Весела Лечева посети таекуондисти в Своге
0

Млади бойни таланти от град Своге впечатлиха министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Това се случи по време на посещение на министъра в града в рамките на местната инициатива „Спортът за здравето на нашите деца“. 

Лечева изгледа тренировка на таекуондистите от Професионална гимназия „Велизар Пеев“.

„Поздравявам ви за вашите успехи. Пожелавам ви да сбъднете мечтите си и да се качите на олимпийския връх“, обърна се Лечева към състезателите по олимпийско таекуондо.

        Срещите на министър Лечева продължиха в СОУ „Иван Вазов“, където се запозна с условията за спорт. Тя обяви, че ремонтът на игрището за баскетбол и футбол ще се осъществи в най-кратки срокове, а бюджетът за него вече е одобрен от Министерството на младежта и спорта.

       „За успеха на държавата в спорта не е важен броят на медалите от големи първенства, а броят на спортуващите млади хора и възможностите, които общините и държавата може да им предоставят. В краткия ми мандат като служебен министър искам да обърна внимание на това, че спортът трябва да е сред приоритетните теми, да имаме реални измерители, по които да се оценява физическата пригодност, защото това е важна част от здравето на нацията“, коментира Весела Лечева. 

       Заместник-кметът на Своге Нина Копринджийска благодари на министър Лечева за оказаната подкрепа от ММС.