Начало Таекуондо Владимир Далаклиев с престижна номинация

Владимир Далаклиев с престижна номинация

Владимир Далаклиев с престижна номинация
0

Най-добрият български таекуондист Владимир Далаклиев получи поредно голяма признание. Българинът попадна сред кандидатите за новия Световен комитет на атлетите в олимпийското таекуондо.

Изборът ще се проведе между 13-ти и 19-ти ноември по време на Световното първенство по таекуондо в Гуадалахара.

Регламентът на гласуване е следният: всеки спортист с регистрация за Световното първенство има право на два гласа (по един за всеки пол). Кандидатът, получил най-много валидни гласове за всеки пол, ще бъде избран за член на комисията и ще бъде обявен в последния ден от шампионата.

Далаклиев е един от четиримата с номинация при мъжете, като толкова има и при дамите. Бронзовият медалист от Световното първенство в Корея през 2017 г. и сребърен от Световното военно първенство по таекуондо в олимпийската версия WТF в Рио де Жанейро ще се бори с конкуренцията на представители от Белгия, Иран и Нигерия.

Ботевградчанинът има още злато от Откритото първенство на Австрия и сребърен медал от Откритото първенство на Белгия през 2013 г., европейска титла от Атина през 2012 г. и шесто място на Световното първенство за мъже и жени в Корея през 2011 г. и др.

От близо година той помага в треньорския щаб на националния отбор на Бълагрия.