Начало Таекуондо София домакин на ключова среща за развитието на таекуондото

София домакин на ключова среща за развитието на таекуондото

София домакин на ключова среща за развитието на таекуондото
0

София се превърна в домакин на ключова среща за развитието на таекуондото в световен мащаб. Това стана по време на Генералната асамблея на международната федерация, която се проведе именно в българската столица. Лидерите на родната централа БФТ Слави Бинев и Георги Папазки още в неделя вечер взеха участие в Общото събрание на Европейския Таекуондо съюз, чиито зам.-председател е точно Слави Бинев.

Между двете Световни първенства за кадети и юноши и девойки, Генералната Асамблея взе ключови решения за развитието на спорта. Още със старта на събитието президентът на Световната федерация д-р Чунгуон Чо удостои Слави Бинев с отличие в знак на признателност и уважение към перфектната организация на домакинствата на двете първенства и Генерална асамблея в една държава и в една година събития.

Събранието на World Taekwondo е само ден преди грандиозното откриване на Световните първенства, които стартираха на 28 юли и ще продължат да пълнят зала „Арена Армеец“ до 7 август.

Не изпускайте и най-удивителното бойно шоу в света, утре 02.08.2022г. от 17:15 в зала „Арена Армеец“, където демонстративният отбор на World Taekwondo ще спре дъха ви. Специалният гост на събитието е легендата Христо Стоичков. Той ще ви радва с присъствието си на събитията, които са под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.