Начало Таекуондо Талантите ни без медали и от втория ден на Световното по таекуондо в София

Талантите ни без медали и от втория ден на Световното по таекуондо в София

Талантите ни без медали и от втория ден на Световното по таекуондо в София
0

Българските таланти останаха без медали и във втория ден от Световното първенство по таекуондо за кадети, юноши и девойки. Шампионатът на планетата се провежда в „Арена Армеец“ в София, като ще завърши на 7 август.

Симеон Димитров стартира отлично първата среща срещу Диего Сенаси от Италия. Точките следваха една след друга, като нашето момче затрудни доста своя опонент, но в крайна сметка загуби двубоя. Дея Пеева при девойките, също показа отлична игра, но загуби в третия решителен рунд. Останалите българи Кристиян Петров, Добряна Коцекова и Радослав Шабанков не успяха да преминат през първия кръг.

В утрешния трети ден отново пет българи се впускат в битките за медали. Мартин Стоянов – 41 кг трениращ в клуб Рамус, Теодор Христов -45кг от клуб Барин, Ерика Карабелева -44 от Ахил, „гладиаторката“ Станислава Костадинова -55кг и Вероника Жечева тренираща в Херея.

Официалното откриване на Световното първенство е на 2 август в „Арена Аремеец”. Тогава е предвидено демонстративният отбор на World Taekwondo да направи спиращо дъха шоу, а специален гост ще бъде суперзвездата на българския футбол Христо Стоичков.