Начало Бокс Ново сътресение в олимпийския бокс
0

Ново сътресение в олимпийския бокс

Ново сътресение в олимпийския бокс
0

Международната федерация по бокс ИБА публикува ново, доста интересно решение. Оказа се, че генералният секретар на централата Ищван Ковач вече не заема поста си. Това се случва изненадващо и без никакво предупреждение.

Олимпийският и двукратен световен шампион бе избран от Борда на директорите през март миналата година. В последствие той бе считан за една от най-силните фигури в организацията на федерацията, но изглежда, че това вече не е факт.

По този повод от ИБА обявиха, че отварят възможността нови имена да се борят за поста. Те ще могат да подават своите документи до средата на месец август. А в комисията, която ще разгледа техните кандидатури, влиза президента на централата Умар Кремльов, както и неговият заместник Володимир Продивус.

Всичко това се случва на фона на сътресенията, които тресат олимпийския бокс в последните години и най-вече на предстоящите извънредни избори за президент. Те трябва да се проведат през есента. Не е ясно и каква ще е реакцията на Международния олимпийски комитет МОК във връзка с освобождаването на Ковач от поста. От там не спират да критикуват ИБА за всяко действие и се очаква подобна реакция и сега.

тагове: