Начало Таекуондо Габрово приема Държавното по таекуондо ITF този уикенд

Габрово приема Държавното по таекуондо ITF този уикенд

Габрово приема Държавното по таекуондо ITF този уикенд
0

Град Габрово ще бъде домакин на Държавното първенство по таекуондо във версия ITF, което предстои този уикенд. Медалите ще бъдат разиграни в местната зала „Орловец“.

Над 400 таекуондисти от 25 клуба от страната са подали заявки. Надпреварата е във всички възрастови групи – деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

Шампионатът е квалификация за националния отбор, като в трите дисциплини – форма, самозащита и специална техника, най-добрите ще бъдат селектирани за първата квалификация за участие на Европейското първенство през 2023 г. в Римини, Италия.

38 съдии с международен клас са ангажирани да ръководят надпреварите в предстоящите два дни в Габрово. В събота до 14:00 часа ще бъдат правени регистрациите за участие и след това започват състезанията в различните категории и дисциплини. Официалното откриване на Държавното първенство ще бъде в неделя от 13:00. Участие в него ще вземат кметън на гр. Габрово – Таня Христова, председателят на родната федерация по Таекуон-До ITF Марио Богданов и други официални лица.

Очакваме много силно  и също така оспорвано първенство във всяка от трите дисциплини и възрастови групи. От организационна гледна точка всичко е наред и дано да дойдат повече зрители в зала „Орловец“ в събота и неделя, за да проследят на живо шампионата“, сподели Вергилий Ситнилски, който е генерален секретар на Българската федерация по Таекуон-До ITF пред „Iliev Sport Agency“.

Следващото голямо събитие от календара на федерацията е международния турнир „София Оупън“, който ще се проведе в периода 10-12 юни в столичната зала „ София“ в Борисовата градина.