Начало Сумо Нелепа осма загуба за Аоияма в Нагоя (ВИДЕО)

Нелепа осма загуба за Аоияма в Нагоя (ВИДЕО)

Нелепа осма загуба за Аоияма в Нагоя (ВИДЕО)
0

Най-добрият български сумист Даниел Иванов, известен в Япония с прозвището Аоияма, допусна загуба в 14-ия ден на турнира в Нагоя. Канарата от град Елхово падна в предпоследната си схватка от надпреварата по особено болезнен начин.

Нашенецът почти беше изблъскал от дохьото „маегашира-13“, но в последния момент съперникът му се извъртя. „Маегашира-6“ загуби баланс и излезе от очертанията на полето.

Така след края на 14-ия кръг българинът има 6 победи и 8 загуби, което автоматично значи, че ще завърши с отрицателен баланс участието си в летния турнир.

Лидери в класирането на финалната права са „Йокодзуна“ Терунофуджи и „маегашира-2“ Ичинойо с по 11 победи и 3 загуби. Всичко ще се реши в неделния ден.

Очакванията на специалистите бяха за по-лесен триумф на Терунофуджи, който дори на няколко пъти оцеля на косъм.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.