Начало Senshi Никлай Йоргов: Гответе се за фойерверки на 26-ти октомври

Никлай Йоргов: Гответе се за фойерверки на 26-ти октомври

Никлай Йоргов: Гответе се за фойерверки на 26-ти октомври
0

След една седмица един от най-качествените киокушин бойци на България – Николай Йоргов, ще се качи за четвърти път в кариерата си на ринга на SENSHI.

На 26-ти октомври в Двореца на културата и спорта във Варна, българинът ще се изправи срещу един от 100-те най-добри каратисти в света – японеца Джо Миахара. На арената на SENSHI Миахара и Йоргов ще се бият в категория до 80 килограма фул контакт.

Готов ли е българският ас за тежката битка – вижте в интервюто с него:

Ники, на 26 октомври ще се качиш на ринга на SENSHI за 4-ти път. Разкажи ни как върви подготовката ти?

Подготовката върви по план. Успях да вляза бързо във форма, дори изиграх един предварителен мач на републиканското в Шумен преди по-малко от месец. Там изпробвах нов тип игра и експериментирах нови методи за водене на боя. Остават ми още няколко дни, в които да изостря максимално, това което градихме с треньора ми досега. Ще изляза готов, категорично. Подготвил съм и изненади, ще съм непредвидим на ринга.

На галата на 26-ти октомври във Варна ще се биеш срещу един от 100-те най-добри киокушин бойци в света. Познаваш ли го, срещал ли си се с него преди?

Не съм се бил срещу него досега. Виждал съм го през 2014 г. по време на турнир в Япония, но не успяхме да се срещнем на ринга. Аз самият очаквам да е много подготвен, защото японците са бойци и винаги са били. Преди броени дни даже е изиграл профи среща по правилата на WKFO Kyokushin. Сериозен състезател е – с много турнири зад гърба си. Смятам, обаче, че имам повече опит и ще се чувствам по-удобно на ринга. Очаквам зрелищна битка и вярвам, че ще победя.

Каква е стратегията ти за този мач?

Стратегия имам и ще я видите на четвъртото издание на SENSHI. Сега няма да развалям изненадата. Достатъчно е да знаете, че фойерверки ще има. Много се радвам, че ще се бия на родна земя, защото публиката е най-големият мотиватор за победа.

Имаш ли ритуал, който изпълняваш преди двубой?

Представям си как побеждавам, визуализирам си победата с най-малки подробности. Преди двубой се стремя да съм спокоен, да не влагам големи емоции в странични деяния. Обичам да прекарвам време сам, със себе си, и да си спомням предишни турнири, да анализирам грешките си, за да не ги повтарям доколкото е възможно.

Ти си единственият боец, който е участвал във всички издания на галата от самото ѝ начало. Какви са очакванията ти за SENSHI 4?

Очаквам много силна галавечер. Файт картата е подредена така, че слаб мач няма да има. Организацията, както видяхте до сега, е на много професионално ниво, така че на 26-ти предстои нещо грандиозно.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.