Начало Senshi Обратно към корените с KWU International Professional League (Част 2)

Обратно към корените с KWU International Professional League (Част 2)

Обратно към корените с KWU International Professional League (Част 2)
0

През миналата година бойните галавечери SENSHI представиха изцяло „нови“ правила на KWU International Professional League. Това са фул контакт битки с удари в главата, като са позволени дори хвърляния и удари с лакти.

Още с първата си галавечер организаторите на SENSHI започнаха да прокрадват тази идея. На нея имаше един двубой по тези правила, а второто издание на бойната верига представи четири фул контакт сблъсъка.

В началото на месец юли в Камчия се проведе традиционният международен летен киокушин лагер, който отчете рекорден брой участници – над 1600. На него каратистите бяха запознати с правилата на KWU International Professional League. За целта се проведоха технически семинар, съдийски семинар, обучения по карате и специални тренировъчни семинари, касаещи правилата на лигата, със Семи Шилт и Петер Артс. Едни от най-успешните бойци от ерата на К-1, a Шилт и специалист в карате.

Семи Шилт призна какво му е дал киокушина

„Все още практикувам карате. Този спорт ми даде всичко в моя живот. Затова сега съм мотивиран да уча другите. Мисля, че SENSHI ще помогне на киокушина да стане по-популярен“, Шилт сподели за Boec.BG.

Главният фокус в Камчия все пак беше третото издание на професионалните бойни галавечери. Този път във формат SENSHI Cup – двудневен турнир в 8 теглови категории -65,-70,-75,-80,-85,-90,-95 и +95 кг. Той включваше само битки по правилата на KWU SENSHI.

Шихан Анджей Древняк се изказа ласкаво за фул контакт битките

„Това е нещо интересно. Моите син и дъщеря тренират киокушин и са на лагера сега. Останаха изключително впечатлени от правилата“, сподели пред нашата медия Шихан Анджей Древняк, който е черен колан девети дан. „Познавам този тип битки. Бил съм свидетел на много победи на киокушин бойци в турнира К-1, но докато гледах SENSHI останах много впечатлен. Той ни показа, че киокушинът е универсален. Стилът тук е близък до К-1, това е най-доброто шоу, което може да се направи.“

На SENSHI Cup станахме свидетели на битки с по три рунда, по три минути всеки. За да вдигне купата, каратистът трябваше да преодолее квалификация, полуфинал и финал. Форматът се хареса много на феновете и на четвъртата галавечер SENSHI вече зрителите очакваха тези срещи.

В края на октомври във Варна се играха 5 битки по правилата на KWU Full Contact, 4 по правилата на KWU SENSHI и 3 на К-1. Зрелището беше гарантирано, а многото нокаути направиха вечерта незабравима. Паралелно с професионалната бойна галавечер се проведе обучителен семинар, който запозна състезателите с тънкостите на KWU International Professional League. В него се включи и друга легенда от „златната“ ера на К-1, Ернесто Хуст, печелил четири пъти Гран При турнира.

Шихан Александър Пичкунов и Шихан Иво Каменов в действие

Част от обученията водиха Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на KWU International Professional League и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България и Шихан Александър Пичкунов, генерален секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз). Като активен състезател Пичкунов има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Освен това е и бронзов медалист от Световното първенство по карате киокушин през 1999 г. в абсолютна категория, сребърен медалист от първенството на Русия по киокушин през 2004 и победител в купата на Русия по киокушин от 2001.

Главният секретар на KWU Шихан Александър Пичкунов награждава шампиона в категория до 80 кг – Андрей Чехонин

Предстои нов международен семинар за инструктори, състезатели и съдии. Той ще бъде по правилата на KWU International Professional League на 21 и 22 февруари във Варна, който ще се проведе паралелно с петото издание на SENSHI.

Но каква е разликата в тези „нови“ правилници? Предлагаме ви кратко и систематизирано разяснение:

KWU SENSHI Full Contact:

Позволени са: всички боксови удари, спининг бек фист; всички ритници; един удар с коляно в главата след захват с две ръце; клинч до 5 секунди; подсечки; захват на крака и удар, без дърпане или бутане на противника.

Забранени: удари в слабините, тила, гръбнака; удар с вътрешната част на ръкавицата; удари срещу колянната става; удар с глава; удар на паднал противник; удари от легнала позиция; удари с лакти; хвърляния; работа на земя; душене; хапене.

Петер Артс сподели, че се чувства като у дома си

KWU SENSHI:

Позволени са: всички боксови удари; спининг бек фист; всички ритници; един удар с коляно в главата след захват с две ръце; клинч до 5 секунди; подсечки; захват на крака и удар; удари с лакти; хвърляния.

Забранени: удари в слабините, тила, гръбнака; удар с вътрешната част на ръкавицата; удари срещу колянната става; удар с глава; здържане на главата с едната ръка и нанасяне на удар с лакът със свободната; удар на паднал противник; удари от легнала позиция; работа на земя; душене; хапене.

Четирикратният шампион на К-1 Ернесто Хуст

KWU OPEN:

Позволени са: всички боксови удари; спининг бек фист; всички ритници; клинч до 10 секунди; подсечки; захват на крака и удар; удари с лакти; хвърляния; работа на земя два пъти по тридесет секунди на рунд; душене в партер; ключове в партер (на крака само върху ахилеса, без усукване на глезена и колянната става); удари с ръце и колена само в тялото в партер.

Забранени: удари в слабините, тила, гръбнака; удар с вътрешната част на ръкавицата; удари срещу колянната става; удар с глава; удар на паднал противник от стойка; атака с лакти и колена в главата в партер; хапане; хвърляния с падане на глава и върху цялото протежение на гръбнака с падане върху противника.

Радостта на Петър Стойков след триумфа на SENSHI Cup
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.