Начало ТОП Оряшкова с почетен плакет от НСА навръх годишнина

Оряшкова с почетен плакет от НСА навръх годишнина

Оряшкова с почетен плакет от НСА навръх годишнина
0

Мария Оряшкова получи поредно отличие. Шесткратната световна и деветкратна европейска шампионка по самбо бе наградена от Национална спортна академия „Васил Левски“ навръх 78 години от Деня на Академията (15-ти ноември). Националката по борба и самбо получи почетната статуетка от ректорът на университета проф. Николай Изов на специална церемония в Аула „Максима“, съобразени изцяло с противоепидемичните изисквания.

На днешния празник на НСА бяха връчи награди – знаци и медали на преподаватели, навършили кръгли годишнини през 2020 г.,  своите дипломи получиха придобилите образователно-научна степен „доктор“, научна степен „доктор на науките“, академични длъжности „доцент“ и „професор“ в периода 15 ноември 2019 – 15 ноември 2020 г., както и бяха връчени чековете за стипендии на студентите с най-висок успех в професионалните направления „Спорт, „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ и „Обществено здраве“.

Празничният ден завърши с полагане на венец и цветя на паметника на патрона на Академията – Васил Левски и на бюст-паметниците на бивши ректори на НСА.

Честит празник на студенти, преподаватели и екип на Национална спортна академия „Васил Левски“!