Начало Таекуондо Още два медала за България от силния турнир Austria Open

Още два медала за България от силния турнир Austria Open

Още два медала за България от силния турнир Austria Open
0

Още два медала за България от силния ранкингов турнир Austria Open, които бяха постигнати от състезателите на СК по Таекуондо – Класа.

Любослав Миланов и Дея Пеева достигнаха до финалите в турнира и се класираха със сребърни медали в своите категории. Любослав бе поставен под номер 1 в игралната схема и пропусна първия кръг в турнира.

В четвъртфинала победи състезател от Швейцария с голяма точкова разлика, а в полуфинала малко преди края на мача, отказа силен състезател на Белгрия, чийто треньор хвърли кърпата. На финала, малко не достигна на Любослав да обърне мача срещу най-силния сърбин в категорията, и така завърши със среброто при кадетите до 33кг.

Силен старт на годината направи и една от най-резултатните състезателки на страната ни Дея Пеева, която също достигна до финал в шампионата на Австрия, още в първото си участие при възрастова група „Девойки“.

Дея стартира със силна победа, като надигра с точкова разлика и нокдаун изявена състезателка от Гърция. В полуфинала на турнира, Дея прекрати надеждите на домакините от Австрия, след победи с превъзходство от точкова разлика в два от рундовете на мача. На финала не успя да обърне резултата срещу хърватска състезателка и така завърши със среброто при девойките до 44кг.