Начало Таекуондо Ударно начало за таеукондистите ни на Мулти Европейското първенство

Ударно начало за таеукондистите ни на Мулти Европейското първенство

Ударно начало за таеукондистите ни на Мулти Европейското първенство
0

Българските таекуондисти спечелиха 5 медала в откриващия ден на четвъртото издание на Мулти Европейското първенство. Шампионатът се провежда в София и ще завърши на 8 юни. Родните таланти грабнаха златен, сребърен и три бронзови медала на старта на турнира.

Марина Михайлска от „Сунг-Ри“ спечели златото при девойките в категория до 33 кг. Тя отстрани на полуфинала представителка на Франция, а в решителната битка за титлата се наложи на гъркинята Параскева Калогиру. Елина Крумова от „Кондор 2000“ спечели сребърен медал при девойки до 37 кг., като записа победи над представителки на Турция, Украйна, а на финала отстъпи на състезателка от Франция.

Симеон Димитров „Аугуста“ при кадетите до 33 кг. спечели бронзов медал, след като загуби полуфинала от представител на Турция. Денислав Добринов от „Кондор 2000“ също се нареди на трето място на почетната стълбичка, записвайки победи над представители на Гърция и България, но в срещата за финал отстъпи от французин, който в последствие стана шампион. Павел Хаджииванов, който играе за националния отбор на България, също грабна третото място.