Начало ММА Внук на Мохамед Али – от манекен до клетката на ММА
0

Внук на Мохамед Али – от манекен до клетката на ММА

Внук на Мохамед Али – от манекен до клетката на ММА
0

Спортна личност №1 на ХХ век – Мохамед Али ще има още един наследник, който да опита да защитава легендарната фамилия. След непобедената му дъщеря Лейла Али и внукът Нико Али-Уолш, който прави добро начало на кариерата на боксовия ринг, сега на дневен ред изпъква още една име. Става въпрос за брата на Нико – Биаджио Али-Уолш.

23-годишният внук на великия Мохамед ще опита да остави следа в клетката на ММА. Той е решил да загърби дните си като футболист от колежанското първенство, както и тези на модел, след като се снима в редица реклами на известни брандове. Вместо това Биаджио се насочва към смесените бойни изкуства.

Той ще направи дебют тази вечер в аматьорската верига „Fusion Fight League“. Али-Уолш ще се изправи срещу Девин Ротуел в първия си мач като боец от ММА. Биаджио започва да тренира целенасочено в началото на пандемията през пролетта на 2020-а и две години по-късно изглежда е готов да влезе в клетката.

След като реших, че няма да играя футбол, се чувствах объркан и не знаех накъде да поема. Захващайки се с ММА, отново имам цел. Издигнах се емоционално, физически и психически. Винаги съм бил голям фен на ММА, както и на бокса, но допреди две години и половина не съм тренирал“, казва Али-Уолш.

Той допълва, че иска да спази традицията на фамилията и да постигне успехи в клетката. „Бих казал, че израствайки около ринга, съм страйкър. Но смятам, че съм завършен във всяко отношение и мога да трупам позитиви от всеки ъгъл. Важно е да не опетня фамилията, така че ще има и напрежение“, казва още Биаджио. Неговият брат Нико е 5-0 на професионалния ринг.