Начало Таекуондо Още два медала за родните таекуондисти на „Скопие Рамус Оупън“

Още два медала за родните таекуондисти на „Скопие Рамус Оупън“

Още два медала за родните таекуондисти на „Скопие Рамус Оупън“
0

Още два медала спечелиха българските състезатели от турнира по таекуондо „Скопие Рамус Оупън“ с ранг G1 при мъжете.

Тази година в събитието участваха  рекорден брой спортисти – над 1000 състезатели от 40 държави, което го нарежда като едно от най-големите спортни мероприятия в Република Северна Македония. Надпреварата за втора поредна година се организира от българския клуб „Рамус“ и от неговия председател Димитър Михайлов, съвместно с Македонската таекуондо федерация.

Във втория ден на надпреварата до сребърното отличие стигна Християн Георгиев. На финала в  категория 54 килограма състезателят на клуб Ахил отстъпи пред Максим Маненков (Украйна), който спечели титлата в надпреварата и е световен шампион за младежи от първенството в София през 2022 година.

България завоюва девет медала на „Скопие Рамус Оупън“

При 68-килограмовите Божидар Аврамов завърши на трета позиция.  На полуфиналите възпитаникът на клуба организатор Рамус не успя да преодолее съпротивата на представителя на домакините и победител в категорията Дръга Дугач, който е медалист от европейски първенства и  ранкингови турнири.

Изключителен интерес предизвика участието в състезанието на местната звезда Деан Георгиевски. Олимпийският вицешампион от Игрите в Токио 2020 триумфира в категория над 87 килограма, като на  финала победи многократния медалист от открити турнири и европейски първенства Ел Омар Язиди (Франция).

Българските състезатели завършват участието си в „Скопие Рамус Оупън“ с 11 отличия – 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови.

тагове: