Начало Джудо Отменят най-големия тренировъчен лагер по джудо в света

Отменят най-големия тренировъчен лагер по джудо в света

Отменят най-големия тренировъчен лагер по джудо в света
0

На фона на увеличаването на дневния брой на заразените с коронавирус в Австрия, правителството въведе нов локдаун в страната, който започна в понеделник миналата седмица. По този начин Австрия се превърна в първата западноевропейска страна, която въвежда локдаун тази есен.

Тези мерки налагат отмяната на международния  тренировъчен лагер за елита на джудото във Виена. В австрийския център за олимпийска подготовка трябваше да се проведе традиционният през януари сбор с до 1200 участници от почти 100 нации.

Събитието трябваше да се проведе за 26-и пъти. Европейският съюз по джудо (EJU) вече търси заместник-организатор на събитието в друга страна, която е по-малко засегната от COVID-19. Решението се очаква да бъде взето в следващите няколко дни.

В световното семейство на джудото не са били регистрирани положителни случаи на коронавирус в последните няколко месеца. Въпреки това рискът от инфекция остава висок, а от Световната федерация по джудо не искат да рискуват при провеждането на най-големия тренировъчен лагер по джудо в света.