Начало Senshi Петас и Греко изнесоха лекция за пътя на мотивацията и успеха

Петас и Греко изнесоха лекция за пътя на мотивацията и успеха

Петас и Греко изнесоха лекция за пътя на мотивацията и успеха
0

Знание, знание и знание. И да се обграждаш с правилните хора.

Около тази формула за успех се обединиха бойните величия и звезди от близкото минало на легендарна верига К1 Сам Греко и Николас Петас по време на третата лекция от тренировъчния семинар на SENSHI.

Събитието се провежда в спортният комплекс в Камчия, България (3-10 юни).

Главен водещ на класа, озаглавен „Mistermind“, е бившият датски кикбоксьор Николас Петас. След като във втората лекция му гостува четирикратният световен шампион в тежката категория Семи Шилт, сега дойде ред и на колегата му Сам Греко.  

Началото започна с тема за пътя на мотивацията. Примерът, който даде Петес, бе следният:

„В дъждовен ден, в 5 ч. сутринта, чуваш как дъждът чука по стъклата на прозореца. Февруари е. Лежиш и чуваш вътрешен глас: „студено е, искам да остана тук“. Истинската мотивация е да може да контролираш този глас – да станеш, да излезеш и да си свършиш работата. Защото докато другите спят, ти ставаш по-добър.“

След това легендата в киокушин карате и кикбокс Сам Греко бе поканен да разкаже личната си история за началото на пътя си в бойните спортове, за трудностите, мотивацията, за тренировките, хранителния режим и изводите.

Той сподели, че е започвал с карате, благодарение на неговия баща, който го е завел в залата, за да може да се научи на самозащита. Първото му състезание е било на 17-годишна възраст.

Киокушин е моята основа, моят гръбнак. Не толкова физическа, колкото ментална“, разказа шест пъти поред непобеждаваният шампион на Австралия.

Греко предупреди всички, че е най-важвото е да не спират да учат непрекъснато.

Никога не трябва да спирате да се учите. Знанието е най-силното нещо и най-голяма сила, която някога ще имате. Баща ми винаги казваше: заобгради се с добри хора. Покажи ми приятели си и ще ти кажа кой си. Ако искате да сте успешни, трябва да правите жертви. Ако мислите, че ще бъде лесно, по-добре изберете друг спорт. Трудните времена, тежките времена правят велики хора.

Роденият в Мелбърн боец призна, че има повече провали от успехи.

Това обаче направи моят успех велик. Но никога не ме е било страх от провала.

Греко разкри и кой е най-добрият съвет, който е получавал в живота си. А той е бил от неговият мениджър.

„Прави това, в което си това добър и плащай на хора за това, което те са най-добри.

Според Греко разликата между фул контакт карате и кикбокс е ударите в главата.

Днес този спорт е свързна с разумният спорт. Като да играеш шах – ако направиш грешка си шах и мат.“

Друг от съветите му към бойците бе да изследват повече своите съперници.

За да научите вашия съпреник, трябва да го проучите. Да се гледат повече видеа на потенциалните или бъдещи противници.“

Сам Греко е един от реферите на предстоящото 12-то издание на международната бойна верига SENSHI, която ще бъде и негов дебют.

Зрелищно и атрактивно бойно шоу е на 9 юли от 20:00 часа на плажа на Св. Св. Константин и Елена. Галата ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, Fight Box HD, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com и Kyokushin Karate News. Билети за галата може да закупите от Eventim.bg.

„Може ли SENSHI да бъде следващото К1? Аз мисля, че е отговорът е – 100 процента. SENSHI има планове да бъде една от най-големите организация, а вие имате невероятната възможност да се учите от хора като Семи Шилт, Петер Артс, Ернесто Хуст, Алберт Краус и други. Не приемайте тази възможност за даденост. Днес те са тук, но утре ги няма. Направете си услуга и ако искате нещо сериозно – отивайте и го вземете. Ние си вършим нашата работа. В края на деня имате шанса на живота си, защото има много добра организация тук. Ако не искате да работите, направете път за някой друг, който иска.“

Лекцията на Петас включваше съвети и модели за хранене и тренировки.