Начало Senshi Сам Греко: SENSHI ще се превърне в следващото К-1

Сам Греко: SENSHI ще се превърне в следващото К-1

Сам Греко: SENSHI ще се превърне в следващото К-1
0

Четвъртият ден от провеждащия се в момента летен тренировъчен лагер на SENSHI отново предложи изключително силни и приятни емоции на участниците в него.

Състезатели и треньори отново се раздадоха на максимални обороти в двете изтощителни тренировки, които се проведоха в четвъртък.

Австралийската легенда в кикбокса и К-1 Сам Греко искаше от бойците да наблегнат на детайлите и на малките неща, насърчавайки ги постоянно да се опитват да чистят грешните и ненужни движения. След края на следобедната тренировка, Греко събра в кръг състезателите и им даде ценни съвети и напътствия.

„Имате нещо уникално тук, трябва да разберете това. Кажете ми коя друга верига в света събира под един покрив толкова легенди, от които да се учите?

„Такива лагери са изключително полезни за вас, но в крайна сметка от вас зависи докъде ще стигнете в тази сфера. Вие сте SENSHI, вие сте бъдещето. Помнете думата ми – SENSHI ще се превърне в следващото К-1. Бил съм на много места, но това тук е специално.

„Просто трябва да работите и да се възползвате от шансовете, които се отварят“, надъха състезателите легендата.

Сутрешната сесия започна с 10 бърпита за всички присъстващи, тъй като датската икона в кикбокса Николас Петас не остана доволен от факта, че малка група чуждестранни участници закъсняха с минута за заниманието.

Това даде тон и за сериозната работа, която предстоеше. Състезатели и бойци отново бяха разделени на групи, които и днес се завъртяха с цел извличане на максимално много полезна информация от всички легенди.

Не бяха нужни повече от 10 минути, за да се появят малките локвички пот по пода и зачервени лица, върху които личаха само две неща – желания за знание и упоритост.

Триркатният шампион на К-1 Петер Артс наблегна на работата в клинч и на тежките комбинации, като „Холандския дървосекач“ нагледно демонстрира тънкости в правилното позициониране на тялото и на бойците в ринга.

Четирикратният крал на К-1 Семи Шилт отново раздаде задачи и наставления на бойците в насока игра от заден крак. „Високата кула“ отдели нужното внимание на всяка една от двойките около него, посочвайки корекции и грешки.

Другият четирикратен шампион на К-1 Ернесто Хуст настъпи газта, което бе прието с усмивка от учениците около него. „Г-н Перфектен“ изтощи двойките бойци със здрави и солидни спаринги, насърчавайки ги да импровизират и да играят освободено.

Шампионът на К-1 MAX и SUPERKOMBAT от близкото минало Алберт Краус отново се ангажира с по-леките бойци. Нидерландецът демонстрира отлично настроение, но в нито един момент не допусна някои от хората около него да се мотае или да си почива.

„Винаги може да дадете още от себе си. В бойните спортове няма да стигнете далеч, ако не надскачате себе си“, сподели „Урагана“, който наблюдаваше зорко спарингите на учениците си.

SENSHI се организира със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“, М Кар Груп – BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.