Начало Киокушин Ден 4 от лагера на KWU в Камчия: Нови лица и нови мирогледи

Ден 4 от лагера на KWU в Камчия: Нови лица и нови мирогледи

Ден 4 от лагера на KWU в Камчия: Нови лица и нови мирогледи
0

Нови лица, нови мирогледи, но същите навици за упорита работа и постоянство наблюдавахме в четвъртия ден от 16-ия лагер на Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз.

В сутрешната тренировка, която стартира отново точно в 07:00 часа, трикратният световен шампион Артур Арушанян от Армения се погрижи да раздвижи добре групата от подрастващи, която му беше поверена. Той демонстрира някои базови, но и нелесни упражнения от акробатиката, които затрудниха младите бойци, но те самоотвержено се хвърлиха в изпълнението им. Групите за инструктори отново работеха върху усъвершенстването на техниките си с цел по-добро преподаване в клубовете им. „Късметлиите“, които бяха ръководени от Сенсей Захари Дамянов на плажа работеха върху екипната работа и отборния си дух с игри, които също така развиват и атлетичните способности на участниците. Забавлението и тежкият труд вървяха ръка за ръка и в тази тренировка.

В следобедното занимание особено впечатление направи присъствието на двама инструктори, които поеха отговорност по своя инициатива да водят групите със състезатели и млади таланти. Японецът Юсуке Фуджи и последния ученик на Сосай Ояма и бивш боец на К-1 Николас Петас се ангажираха с предаването на умения към новото поколение каратеки.

Петас сподели част от опита си и принципите на работа, които е научил в Хонбу Доджо по време на 3-годишното му обучение при Масутацу Ояма. Той изтощи до край бойците със стотици повторения на ритници, като следеше изкъсо за спазването не само на техниката на изпълнение, но и на спазването на реда и строя в залата. След уморителен час от практикуване на различни удари и ритници, той показа как са протичали спарингите в Хонбу Доджо и позволи на бойците да изиграят няколко спаринга, като изправи носителите на черни колани срещу практикуващите с по-нисък ранк.

Дисциплината в залата беше одобрена от Петас през по-голямата част от тренировката, но накрая бившия шампион на К-1 Гран При наказа участниците със сто лицеви опори на юмруци, тъй като не образуваха строй в достатъчно кратък период от време.

„Не се шегувам. Повярвайте ми, ако не изпълнявате инструкциите достатъчно бързо, то вината е ваша, а не моя! След тези лицеви опори забравяме за случая и започваме отново“, категоричен бе Петас.

И в утрешния ден лагерът ще предложи две страхотни тренировки на каратеките от 39 държави. Boec.bg ще ви разказва всичко най-интересно от най-голямото събитие в света на киокушин за годината.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".