Начало Senshi Победа на духа за Николай Йоргов срещу класен иранец

Победа на духа за Николай Йоргов срещу класен иранец

Победа на духа за Николай Йоргов срещу класен иранец
1

Един от най-обичаните родни бойци Николай Йоргов се справи с класния иранец Маджид Хашеми Бейджи в третата среща от SENSHI 5. Двубоят бе по правилата на KWU SENSHI, категория до 80 кг.

След триумфите на Албена Ситнилска и Петър Стойков, които донесоха радост на феновете в зала „Конгресна“ във Варна по-рано, и тук отново видяхме страхотно българско представяне. Рефер на сблъсъка беше Семи Шилт – легендарен четирикратен победител от Гран При на К-1.

Двамата бойци започнаха битката с разузнаване. В средата на рунда се хвърлиха в мощни атаки с разменен успех. Йоргов опита няколко интересни офанзиви, но по-високият му съперник се възползваше умело от ръстовото си предимство. Предимно разучаващ рунд с няколко зрелищни, но неуспешни опита за тежък удар и от двамата.

Втората част започна с много добра атака на Йоргов – комбинация от ляво и дясно кроше. Иранецът си позволи да се изплези на българина. Последва подсечка от него. Николай се опитваше да отвори пространство с лоу кикове, но изпитваше трудности с ръстта на Бейджи. Нашенецът следеше умело движението на тялото на съперника и така избегна няколко негови опита за интересна атака. Българинът държеше ръцете високо и не даваше педя терен на Бейджи. Рундът беше значително по-зрелищен от предишния.

Иранецът продължи да подсича опорния крак на Йоргов. Срещата беше все така динамична и равностойна. Николай се задейства в средата на третата част и пласира мощна комбинация. Понесен в атака пое огромен риск. Иранецът се възползва и от позволените хвърляния. В края на рунда Бейджи показа липса на респект, след като се изплези отново, а и вдигна победоносно ръцете си. Още един рунд на кантар, а решението на съдиите нямаше как да е лесно.

Реферите потвърдиха подозренията ни, давайки допълнителен рунд. На SENSHI мачове не завършват с равенство.

Николай Йоргов започна мощно частта. Българинът пласира решителна атака от 3-4 мощни удара. Иранецът се опитваше отново да покаже с жестове, че не е понесъл поражения, но действително не беше така. Бейджи продължи с провокациите. Минута преди края на рунда Йоргов имаше сериозно преимущество и продължи бавно и методично да го увеличава. Изглеждаше сякаш той може да продължи да се бие цяла вечер. Съперникът му не показа абсолютно нищо в четвъртата част.

По време на гостуване в студиото на „България сутрин“, в телевизия Bulgaria ON AIR Йоргов сподели, че е важно в такива битки човек да е спокоен и уравновесен. Е, на SENSHI 5 българският представител онагледи това и си заслужи аплодисментите на многобройната публика в Двореца на културата и спорта във Варна.

Не се върза на провокациите на Маджид Хашеми Бейджи и мъжката му игра му донесе успех.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Comment(1)

  1. Няма такава долна порнография като тоя мач. Николай Йоргов загуби два от 3 рунда и трябваше заслужено да загуби и срещата. Вместо това „съдиите“ някак си преценяват че трябва да дадат равен. Учудвам се, че някой изобщо ги гледа тия глупости. На мен ми беше за последно. В България спорта трябва да е аматьорски – няма смисъл да се самизаблуждаваме. Докараме некви шматароци и накрая ги ограбиме, че не можем да ги бием….смях…

Comments are closed.