Начало Senshi Ползотворни спаринги белязаха първия ден от лагера на KWU Професионалната лига

Ползотворни спаринги белязаха първия ден от лагера на KWU Професионалната лига

Ползотворни спаринги белязаха първия ден от лагера на KWU Професионалната лига
0

В края на три здрави тренировки дойде време за спаринг! Откриващият ден от тренировъчния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU) нямаше как да завърши по-добре. Събитието се провежда в новата ултра модерна спортна зала на Варна „SENSHI Gym“ и ще продължи до неделя (8 май).

Трите групи отново бяха водени от легендите на К-1 Семи Шилт, Ернесто Хуст и Алберт Краус.

Бившият състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ – Краус, постепенно засили интензитета на упражненията при най-младите бойци. В следобедната и вечерната сесия те редуваха ефективни комбинации с полезни методи за защита.

В редиците личеше Владимир Вълев-Питбула, който е първият за България световен шампион по кикбокс за професионалисти. Той изпълняваше техниките наравно с младите надежди и им даваше ценни напътствия.

Четирикратният световен шампион на К-1 в тежка категория Семи Шилт показа полезни упражнения за бързина и рефлекс на групата с инструктори, треньори и сенсеи. Чрез игри с топка нидерландецът успя да внесе и усмивки сред изморените лица в залата, които в края удариха четвъртия си час тренировка за деня. С тези техники инструкторите от цялата страна могат да разнообразят тренировките на подрастващите в своите клубове.

Другият четирикратен шампион на К-1 – Ернесто Хуст, отново беше начело на групата с професионални бойци и състезатели. След много интензивни упражнения за комбинации нидерландецът даде старт на спарингите. В тях се видя с колко богат арсенал от удари разполагат бойците от Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

В съботния ден отново ще има триразови тренировки.

Снимки: Роман Одески

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.