Начало Таекуондо „Рамус София Оупън“ – турнирът по таекуондо на шампионите

„Рамус София Оупън“ – турнирът по таекуондо на шампионите

„Рамус София Оупън“ – турнирът по таекуондо на шампионите
0

За 10 години „Рамус София Оупън“ се утвърди като един от най-престижните и най-посещаваните турнири, не само на Балканите и в Европа, но и в света. За това време през него са преминали най-големите имена в световното таекуондо – сред тях 6-ма олимпийски шампиони, 20 олимпийски медалисти, 31 световни шампиони и 33-ма медалисти от първенства на планетата.

Митко Джорджев е единственият българин спечелил титла в турнира през 2020 година. До медалите от нашите състезатели през години са стигали Габриела Кацарова, Митко Джорджев, Йордан Колев, Кристиян Веселинов, Божидар Аврамов, Любомир Богданов и Владимир Далаклиев. За уважението, което семейството на олимпийското таекуондо оказва на организаторите от Таекуондо клуб „Рамус“, говори и факта, че тази година в него ще видим близо 1000 състезатели от над 10 държави, въпреки еднодневния му формат.

Конкуренцията при младежите и девойките ще бъде изключителна, защото тук са най-добрите спортисти в света в тези възрасти. Това е страхотен начин да се развива таекуондото като масов спорт, от който да излязат бъдещите шампиони. Домакин на 10-то издание на турнира в събота ще бъде „Асикс Арена“. Срещите ще започнат в 9.00 часа, а финалите се очаква да се състоят около 18.00 часа.

Официалното откриване на състезанието ще бъде в 13.00 часа. На церемонията са поканени да присъстват Негово превъзходителство Ли Хо Шик – посланик на Република Корея, Петър Георгиев – заместник-министър на младежта и спорта, Мирослав Боршош – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“, проф. Татяна Янчева – заместник-ректор по международната и научната дейност на Национална спортна академия „Васил Левски“, Красен Кралев и проф. Даниела Дашева като бивши спортни министри.