Начало Граплинг и BJJ Роберто Абреу и куп други атлети изгоряха с допинг в жиу-жицу

Роберто Абреу и куп други атлети изгоряха с допинг в жиу-жицу

Роберто Абреу и куп други атлети изгоряха с допинг в жиу-жицу
0

Американската антидопингова агенция (USADA) нанесе тежък удар по употребата на допинг в бразилското жиу-жицу, като санкционира Роберто Абреу и още четирима атлети, научихме от Flo Grappling.

„Киборга“ е уличен в употребата на екзогенен тестостерон и неговите метаболити след взета извънсъстезателна проба на 20 декември 2022 г. Той приема решението на агенцията за лишаване от състезателни права в продължение на 3 години, считани от 27 януари 2023 г.

Три години извън тепиха ще остане и Вагнер Рока, който е отказал да даде проба, въпреки че е известен за посещението на агент на 23 декември 2022 г.

Дростанолонен метаболит, епитренболон, метастерон и екзогенен тестостерон пък е приел Хосе Енрике Кардосо. И той е лишен от състезателни права за 3 години, считано от 1 февруари 2023 г.

Джонатас Грацие също остава за 3 години извън сметките, защото е употребил 19-NA, екзогенозен тестостерон и метаболитите му по време на No-Gi Worlds турнира от миналата година.

На същата надпревара е допинг е хванат Игор Фелиц. 3-годишна санкция ще има и за него заради екзогенозен тестостерон, считано от 24 януари 2023 г.