Начало Senshi Шихан Рю Нарушима: Спортът не е жертва. Той е естествена част от живота (ВИДЕО)

Шихан Рю Нарушима: Спортът не е жертва. Той е естествена част от живота (ВИДЕО)

Шихан Рю Нарушима: Спортът не е жертва. Той е естествена част от живота (ВИДЕО)
0

Шихан Рю Нарушима е категоричен, че спортът не бива да се приема, като едно от неприятните ежедневни задължения на човек, а трябва да е по-скоро част от живота му. Той бе един от специалните гост-лектори на изминалия SENSHI лагер във Варна между 17-19 февруари и по този повод бе гост на Boec.bg, за да ни разкаже малко повече за бойните изкуства. Специалното интервю бе излъчено в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Аз не приемам спорта за жертва. Смятам, че е нещо необходимо за мен. Нещо, в което трябва да вложиш труд и време. За мен е просто една естествена част от живота, която не изисква някаква специална жертва, като да се храниш или да спиш“, сподели той пред камерата ни.

Шихан Акира Масуда: SENSHI има същите ценности, като бушидо (ВИДЕО)

Нарушима започва своя път в киокушина още от ранна детска възраст, тъй като баща му преди това е бил каратист. В последствие започва да преследва професионална кариера и печели куп награди от национални и международни турнири през 90-те години на миналия век.

Много съм развълнуван от този лагер, защото ще видим доста опитни инструктори, които преди това са били опитни бойци. Те ще споделят своите опит, мъдрост, умения и техника. Смятам, че ще могат да ги предадат на следващите поколения опитни бойци. Затова нямам търпение за този лагер“, каза той преди изминалия SENSHI лагер в „Морската столица“ на България.

Шихан Рю Нарушима коментира още динамичното развитие на бойните изкуства, благодарение на MMA. Според него, каратето дава една много добра основа на всеки боец, който иска да се впусне в тези надпревари, въпреки че по същество киокушин залага на много повече правила, ограничаващи атлетите.