Начало Киокушин Шихан Валери Димитров: Преди всичко младите хора в каратето трябва да са добри хора (ВИДЕО)

Шихан Валери Димитров: Преди всичко младите хора в каратето трябва да са добри хора (ВИДЕО)

Шихан Валери Димитров: Преди всичко младите хора в каратето трябва да са добри хора (ВИДЕО)
0

Шихан Валери Димитров се завърна в България със сребърен медал от Световното първенство по киокушин карате в Япония, а екипът на Boec го посрещна на летището, за да му окаже нужното уважение, като на един от най-добрите родни спортисти в изминалите няколко десетилетия. Там той сподели завета, който иска да остави за младото поколение, с оглед наближаващия край на активната му спортна кариера.

Искам най-вече да станат добри хора и чак след това да се развиват, като каратисти, защото карате е преди всичко много повече от спорт и е нещо, което оформя характера и същността на един човек. Спортният елемент е една много малка част, която е направена, за да привлече повече хора към карате, които в последствие да открият дълбочината на това прекрасно бойно изкуство“, каза шихан Димитров.

Той призна още, че не се чувства огорчен от второто си място, а е по-скоро горд от това, че продължава да прави това, което обича на възможно най-високото ниво.

Подкрепата на хората безспорно е една добра оценка за труда на всеки състезател. Радвам се, че успях да го изживея и че съм доставил удоволствие на хора с това, което правя“, каза още Валери Димитров за овациите, които получи по трибуните от представители на различни нации по трибуните в Токио.