Начало Джудо София с ключова роля в битката за олимпийски квоти в джудото
0

София с ключова роля в битката за олимпийски квоти в джудото

София с ключова роля в битката за олимпийски квоти в джудото
0

Българските джудоки бяха зарадвани с много хубава новина. Тя дойде след решение на министерството на спорта, което подкрепи родната федерация да организира олимпийска квалификация по пътя към Париж 2024. Събитието ще се проведе на 11 и 12 февруари догодина в „Асикс Арена“ в София. Тогава столицата ни ще стане домакин на европейска открита купа „Освобождение“, която ще бъде и шанс за спечелване на визи за Игрите в Париж.

Изключително съм щастлив от този факт, защото ще може да заявим пълни отбори. Това е и отлична възможност за по-младите ни състезатели да натрупат опит. След турнира ще има и тридневен международен лагер. Имахме много кратки срокове да отговорим на всички изисквания. Затова много благодаря на министър Весела Лечева, която в рамките на 5 дни, успя да отговори на всички наши запитвания“, каза Румен Стоилов, президент на федерацията.

В момента най-добрите ни състезатели се подготвят в Панагюрище за последното си голямо състезание този сезон – Световното първенство. То ще се проведе в Ташкент (Узбекистан) от 6 до 12 октомври.