Начало ММА Най-великите победи на Жозе Алдо в UFC (ВИДЕО)
0

Най-великите победи на Жозе Алдо в UFC (ВИДЕО)

Най-великите победи на Жозе Алдо в UFC (ВИДЕО)
0

Бившият хегемон на UFC в категория „перо“ Жозе Алдо сложи край на спортната си кариера и поиска UFC да го освободи от задълженията по договора му с организацията. Бразилецът остава в историята на ММА като един от най-великите бойци за всички времена с впечатляващи успехи като серията му от осемнайсет поредни победи от 2005-а до 2015-а и деветте му поредни защити на поясите на WEC и UFC.

Той е печелил двубои не само в категория „перо“, но и в по-ниската дивизия „петел“, където също беше един от основните претенденти. Припомнете си някои от най-впечатляващите победи на Алдо в клетката на UFC:

  1. Жозе Алдо срещу Чад Мендес, UFC 179

    На 25-и октомври в Рио Де Жанерйо реваншъъ между Алдо и Мендес накара феновете на ММА да настръхнах и да стоят „залепени“ пред екраните в рамките на 25 минути. Двубоят е пълен със зашеметяващи техники и тактика на високо ниво и се струва да се гледа от всеки, ако все още не го е направил.

2. Жозе Алдо срещу Роб Фонт, UFC on ESPN 31

На 4-и декември, 2021 в Лас Вегас опасният Роб Фонт, който се намираше в серия от четири поредни победи, се изправи срещу „старото куче“ Алдо и отново станахме свидетели на зрелищна пет-рундова битка.

Фонт пласира повече удари, но Алдо имаше по-силните попадения и нанесе повече щета през 25-те минути сблъсък.

3. Жозе Алдо срещу Чад Мендес, UFC 142

В завръщането на UFC в Бразилия през 2012-а Алдо премери сили за първи път с американеца борец Чад Мендес. Състезателят на „Team Alpha Male“ беше набрал популярност с няколко силни победи в категорията.

Мендес рабодеше за събаряне, а Алдо защитаваше… докато в един брилянтен момент „Скарфейс“ не пласира страхотно коляно в челюстта на Мендес, което прати американеца в безсъзнание секунда преди последния гонг.

4. Жозе Алдо срещу Франки Едгар, UFC 156

Мнозина очакваха Едгар да „разклати“ трона на шампиона при 66-килограмовите, но дори и той не успя. Алдо използваше своя ляв прав по невероятен начин в този двубой в дефанзивен и офанзивен план. Ако търсите точен пример за това как трябва да се използва прав удар с предна ръка в ММА, то гледайте тази битка.

5. Жозе Алдо срещу Джереми Стивънс, UFC on FOX 31

Първия двубой на Алдо в UFC, който не бе в спор за титла, беше този срещу Джереми Стивънс. Бразилецът се завръщаше след две загуби от Макс Холоуей и беше мотивиран и гладен за успех, но бе разклатен още в началото на срещата.

Той се върна в двубоя и дори сложи край на сблъсъка още в същия рунд с тежък ъперкът в тялото на съперника му, последван от лавина от удари на земята.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".