Начало Кудо Тренировъчен Кудо лагер ще се проведе от 15 декември във Варна

Тренировъчен Кудо лагер ще се проведе от 15 декември във Варна

Тренировъчен Кудо лагер ще се проведе от 15 декември във Варна
0

Тренировъчен лагер по кудо, организиран от Националната асоциация на бойните спортове, предстои да се проведе в морската столица Варна в периода 15 – 18 декември 2022г. Практиките ще се водят от изявени майстори в бойните изкуства в престижния спортен комплекс SENSHI Gym.

Участниците в лагера ще имат възможност да се учат и от Шихан Алексей Кононенко5ти дан. Той е дванадесеткратен All-Japan шампион и двукратен сребърен медалист в световни шампионати. За пръв път като инструктор в България в заниманията ще се включи Сенпай Мегуро Ята1ви дан. Той е седемкратен All-Japan шампион в лека категория, като печели шампионата шест пъти поред.

Преди да стане един от най-титулуваните кикбоксьори в света, Шихан Семи Шилт, 9-ти дан, е Абсолютен Кудо шампион през 1996 и 1997. Носи и титлата Кралят на Pancrase в отворена категория. Той ще се присъедини към екипа от инструктори на този първи лагер и ще преподава рамо до рамо с Шихан Асен Асенов, 6ти дан, член на Управителния съвет на Българската карате киокушин федерация. Той е първият български златен медалист от Европейското първенство по киокушин през 1988г., както и Европейски шампион по кикбокс през 1994г.

В периода 15-18 декември 2022г. умения и бойни техники на участниците ще преподават още Сенсей Захари Дамянов, 4-ти дан, и Сенсей Петър Мартинов, 4-ти дан, които са настоящи треньори на националния отбор на БККФ. Сенсей Захари Дамянов е също така абсолютен световен шампион през 2015г., четирикратен абсолютен американски шампион и четирикратен европейски шампион. Сенсей Петър Мартинов е трикратен европейски шампион, двукратен All America Los Angeles вицешампион и трикратен европейски шампион по тамешивари.