Начало Граплинг и BJJ Три победи за българите на европейското по граплинг в тежката конкуренция в Полша

Три победи за българите на европейското по граплинг в тежката конкуренция в Полша

Три победи за българите на европейското по граплинг в тежката конкуренция в Полша
0

Европейското първенство по граплинг приключи за българския отбор със смесени чувства. Нашите момчета се поздравиха с три победи в надпреварата, но останаха далеч от медалите и класирането за световното на ADCC догодина.

Трима наши сънародници влязоха в надпреварата при 66-килограмовите. Борис Тонев започна успешно с победа над англичанина Джак Йънг. Той приложи отличен „риър-нейкед-чоук“, за да се класира за втория кръг, където записа успех по точки с убедителното 8:0 над поляка Ернест Колек. На 1/8-финалите обаче бе преборен от Ашли Уилямс от Уелс с 3:0 точки.

Владимир Запрянов също тръгна силно с „гилотина“ срещу финландеца Теро Юнтонен, но след това бе спрян с ключ на ръката от Мартин Рапчан от Чехия.

Италианецът с американско гражданство Робърт Дийгъл в същото време се оказа непреодолимо препятствие за Никола Митев и той трябваше да отстъпи още на старта.

При по-тежките в категория до 77 кг. Калоян Лулев и Георги Недялков също не успяха да прескочат първия кръг, а Константин Коджабашев ги последва на старта при 99-килограмовите.

Четирима от нашите момчета тренират в „Боен Клуб Левски София“, един се състезава от „GFteam“ и един от „Atenea BJJ“.

тагове: