Начало ММА Дейна Уайт за спада във формата на Макгрегър последните години: Парите променят всичко

Дейна Уайт за спада във формата на Макгрегър последните години: Парите променят всичко

Дейна Уайт за спада във формата на Макгрегър последните години: Парите променят всичко
0

В не много далечното минало ирландската ММА звезда Конър Макгрегър бе шампион в две дивизии на UFC, печелеше огромни хонорари, радваше се на високи оценки относно формата си и знаеше, че всеки път, когато реши да се появи в октагона ще получи в замяна не просто несравними финансови стимули, а и пълна зала, която да го подкрепя. Тези звездни моменти на Конър вероятно все още разпалват въображението на неговите фенове, които вярват, че в него има необходимия огън да се състезава на най-високо ниво. Главният изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт обаче има богат опит с бойци, чиято кариера в един момент ги води до огромно богатство и знае отлично какво означава това за тяхното бъдеще в октагона.

Когато дойде момент, в който получиш определена сума пари, а до момента си бил онази личност, която е постоянно гладна за успехи, работи здраво и е изцяло отдадена на спорта, нещата започват да се променят. Конър получи точно тази „определена сума“ пари. Не е критика, а факт“, коментира Уайт пред журналиста Пиърс Морган.

След загубата си с технически нокаут от Флойд Мейуедър – Джуниър по боксови правила, Конър успя да запише само една победа в UFC – срещу Доналд Серони. От този момент насетне Макгрегър загуби два пъти от Дъстин Порие и веднъж от Хабиб Нурмагомедов.

„Продадохме компанията през 2016 г. Тогава много хора направиха много пари, а други напуснаха или се пенсионираха. Нуждаеш се от определен тип ментална нагласа да правиш тези големи суми. Когато това се случи някои бойци печелят, бият се повече или започват да се бият по-малко, или пък започват да навлизат в поредица от загуби. Причината в промените на поведението им е свързана с това, че ти вече не си този, който си бил преди да спечелиш големите суми“, продължава Уайт.

Преговорите за завръщането на Макгрегър в октагона срещу Майкъл Чандлър продължават. Дейна Уайт изрази очакване това да се случи през 2024 г., след като стана ясно, че 2023-а ще бъде невъзможна, тъй като ирландецът не последва необходимите антидопингови процедури на UFC. Мнозина обаче подозират, че ирландецът ще остане неактивен, въпреки големите заявки за завръщане, които така щедро раздава в социалните мрежи и медиите.