Начало Senshi Владимир Вaлев – Питбула: Човек може без значение колко е трудно, когато го иска толкова силно

Владимир Вaлев – Питбула: Човек може без значение колко е трудно, когато го иска толкова силно

Владимир Вaлев – Питбула: Човек може без значение колко е трудно, когато го иска толкова силно
0

Една от легендите на българския кикбокс – Владимир Вaлев – Питбула, ще сложи ръкавиците за един последен път за SENSHI 21. Боецът даде ексклузивно интервю за Boec.bg преди грандиозната гала във Варна.

„До тази битка се стигна по мое желание, искам да направя едни последен мач. Предложих на организаторите тази идея и те откликнаха. Битката е факт и на SENSHI 21 аз ще взема участие. Надявам се до николко седмици да вляза във форма. Дългото отсъствие от ринга дава отражение и засега се чувствам малко ръждясал„, сподели с усмивка Вълев.

„Питбула“ не е взимал участие в професионален двубой от 8 години, като за влизането в бойна форма разчита на Добромир Иванов.

Разучих стила на опонента си – държи високо темпо и върви смело напред. Единственото нещо преди мача, което ме притеснява, е че трябва да разпределя добре силите си. Не съм на 25 или 30 години, а ще стана на 40 след няколко месеца, играта ми трябва да бъде по-различна от миналото. Работя здраво и се надявам да доведа нещата до край„, добави още той.

Сънародникът ни разкри, че, ако противникът му поддаде, задължително ще потърси нокаута, както винаги го е правил.

Преди последната си битка се чувствам малко напрегнат. Скоро не съм усещал това чувство, в последните си мачове не усещах такъв адреналин, но сега при самата мисъл за двубоя нивата му рязко се покачват. Имам над 100 деца, които тренирам в родния ни град Варна, и искам да ги зарадвам с една победа и да дам един добър пример. Човек може без значение колко е трудно, когато го иска толкова силно. В днешно време спортът е неизменна част от изграждането на характера на децата. Здрав дух – здраво тяло, това е моя принцип. Не е задължително да стават професионални състезатели, но децата задължително трябва да спортуват, да се развиват и да създават реални контакти и приятелства с други деца. А не това да се случва в интернет-пространството„, завърши Питбула.

SENSHI 21 ще се състои на 20 април във варненската зала „Конгресна“.