Начало Senshi Владимир Вълев – Питбула: SENSHI е на световно ниво. Има притеснение, това е уважавана марка

Владимир Вълев – Питбула: SENSHI е на световно ниво. Има притеснение, това е уважавана марка

Владимир Вълев – Питбула: SENSHI е на световно ниво. Има притеснение, това е уважавана марка
0

Владимир Вълев – Питбула ще сложи край на славната си кариера на професионален боец с бенефисен мач на дългоочаквания SENSHI 21.

Славният български състезател говори пред NOVA по куп теми и една от най-интересните беше за предстоящата му историческа битка на SENSHI 21.

За последен път ще се кача на ринга на SENSHI 21. Бенефисен мач. Не съм излизал от залата много години – откакто започнах да се занимавам първо с карате на 7 години“, каза Вълев, който показа фланелките с неговия подпис, които ще бъдат раздадени на турнира идната събота.

Завръщам се на ринга след 8 години. За мен е удоволствие, че се завръщам и то на една много голяма сцена. Много отдавна съм искал да играя в България сред родна публика. SENSHI е на световно ниво, уважавана марка в света. Притеснението го има, защото хората имат очаквания за битката, а аз не съм играл от 8 години, но дано се случат нещата“.

Трябваше отдавна да се пенсионирам, но когато имах възможност да играя на SENSHI… SENSHI го нямаше. Боли ме, старите травми се обадиха. Ако се върна 20-30 години назад, бих минал по същия път. Това щеше да е пътят.

Жена ми беше против да играя. И когато й казах, че съм предложил да ме включат в следващото SENSHI 21, тя обяви, че не съм добре. Но ако ме одобрят, го правим. Те ми готви сутрин, обед и вечер. Прави ми кутийки с ядене, за да свалям килограмите. На 20 април, Спортна зала „Варна“, ще бъде наистина добро. Казват ми Питбула заради стила. Не се отказвам никога.

Професионалния му път на Вълев стартира от 1996 г., а до момента има над 300 мача на аматьорско и професионално ниво, като при професионалистите има само 5 поражения в 54 срещи.

Владимир Вълев – Питбула е многократен световен, европейски, балкански и републикански шампион. Сред отличията му на бойната сцена личат титлата на WAKO от 2013 г., шампионският пояс на WAKO PRO от 2016 г., признанието за Боец №1 в света в K-1 за 2013 г. и световната титла по тай-бокс от 2013 г. През 2016 г. става първият българин световен шампион по кикбокс за професионалисти.

Неговият първи мач символично също е бил в Двореца на културата и спорта в родния му град Варна, а на 20 април 2024 г. публиката в голямата зала ще го аплодира за последен път като професионален състезател.