Начало Киокушин Зрелищни битки белязаха Държавното по киокушин за момчета и момичета

Зрелищни битки белязаха Държавното по киокушин за момчета и момичета

Зрелищни битки белязаха Държавното по киокушин за момчета и момичета
0

С емоционални двубои и голямо спортно майсторство сред подрастващите можем да отличим изминалото Държавното първенството по киокушин за момчета и момичета.

Надпреварата се проведе в зала “Младост” на Двореца на културата и спорта във Варна.

Най-добрите бойци на България до 12 и до 14 години се събраха да разпределят медалите в стиловете кумите и ката. Над 240 каратисти премериха сили в двудневното събитие.

Първенството се проведе под егидата на Българската карате киокушин федерация (БККФ), Спортен клуб “Нихонто” на абсолютния световен шампион Сенсей Захари Дамянов и Община Варна.

След двудневни тежки битки на татамито четирима млади киокушин бойци заслужиха специални призове.

Наградата „Боен дух“ при момчетата спечели Шабан Шабан от спортен клуб „Гладиатор“ (Бургас), а при момичетата – Катерина Бояджиева от СК „Катана“ – Велико Търново.

С „Най-добра техника“ сред момчетата се отличи Пламен Дишков от СК „Сентоки“ (Бургас), а сред момичетата специалната награда спечели Йоана Дафинкичева от СК „Армеец“ (София).

„Като всяко състезание имаше добри и не толкова добри емоции. Важното за нас, е че аз виждам израстване в играта на децата“, коментира Сенсей Дамянов.

„За съжаление не всички успяха да се класират за медалите, но съм доволен от показания дух и хъс за победа. Специални благодарности на БККФ за организирането на това състезание и предоставената ни възможност на нашия клуб „Нихонто“ да бъде домакин на надпреварата, също така благодарности на директора на дирекция „Спорт“ към община Варна Кристиан Димитров за подкрепата на това състезание!“.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.