Начало Събития Легендарният Серафим Бързаков пали олимпийския огън

Легендарният Серафим Бързаков пали олимпийския огън

Легендарният Серафим Бързаков пали олимпийския огън
0

Легендарният борец Серафим Бързаков ще запали символичния олимпийски огън в Благоевград – по случай Международния олимпийски ден и деня на българския олимпиец.

Двукратният световен шампион и сребърен медалист от Олимпийските игри в Сидни ще даде началото на факелно бягане около езерото в парк „Бачиново“. В неделя (23 юни) от 10 часа, информира вестник „24 часа“.

Проявата е организирана от Български олимпийски комитет, Община Благоевград и Олимпийски клуб Благоевград.

Очаква се в проявата да вземат участие около 100 спортисти, студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, преподаватели, ученици и деца от спортни клубове в града. Всички гости могат свободно да се включат.

Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския символ и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет – Томас Бах, и председателя на БОК – Стефка Костадинова.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.