Начало Събития Министър Кралев откри игрите на спортистите от малките селища

Министър Кралев откри игрите на спортистите от малките селища

Министър Кралев откри игрите на спортистите от малките селища
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри XXIV Държавни игри на спортистите от малките селища. Състезанията се провеждат под негов патронаж в гр. Дългопол и с. Аспарухово от 4 до 22 юли.

Сред дисциплините е предвидена свободна борба, която ще се играе на 10-12 юли.

Общо във всички състезания участват около 850 спортисти (юноши и девойки) от цялата страна.

“Много съм щастлив за пореден път да открия Държавните игри на спортистите от малките населени места, които се провеждат в Дългопол. Виждам колко млади хора има тук и това ме прави много щастлив. Пожелавам Ви да имате много незабравими мигове по време на тези Игри и да ги отнесете по родните си места”, каза спортният министър и благодари на кмета на община Дългопол Георги Георгиев и на ръководството на БАСС.

Церемонията по откриването се състоя в залата на спортния център в с. Аспарухово, изграден със средства по европейски програми. Освен с многофункционална зала, комплексът разполага с открити площадки, леглова база, ресторант и парк.

Организатор е Българската асоциация за селски спорт (БАСС).

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.