Начало Събития Красен Кралев: Бойните спортове са най-бързо развиващите се

Красен Кралев: Бойните спортове са най-бързо развиващите се

Красен Кралев: Бойните спортове са най-бързо развиващите се
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе специален гост на първите годишни награди „Златен пояс“, които се организират от Националната асоциация на бойните спортове в България. Кралев откри стилната и атрактивна церемония и дори получи почетна награда от организаторите за принос в развитието на българския спорт. Днес министърът сподели впечатленията си от дебютното издание на бойните „Оскари“ от своя профил във Facebook. Boec.BG публикува целия текст без редакторска намеса:  

„За мен беше удоволствие да открия наградите „Златен пояс“ 2018, които се провеждат за пръв път от Националната асоциация на бойните спортове.
Благодаря на Асоциацията, която ми връчи почетна награда „Златен пояс“ за принос в развитието на българския спорт.
Бойните спортове най–ярко демонстрират идеята за хармонията между физическото и духовното израстване. Те се доближават най-близо до древногръцкия идеал за свръхчовека „здрав дух, здраво тяло“, затова неслучайно тези спортове се радват на най-голям интерес сред децата – в 476 клуба от 12 федерации, членове на Националната асоциация на бойните спортове, тренират над 40 000 души.
Това са най-бързо развиващите се спортове и няма как държавата да не го забележи и да не помага активно. Трябва да следваме желанието на младите хора да се усъвършенстват, да се развиват, да тренират. Ние имаме нужда от едно здраво поколение, силно и физически, и психически, и духовно. Радостно е, когато виждаме пълни салони и ентусиазма, с който младите поемат по този път.
Важно е да имаме, колкото се може повече шампиони, да ги обичаме, да ги уважаваме, защото тези деца имат нужда от модел за подражание, който да следват. Имаме нужда от здраво поколение, от силна България, от силни българи. Аз вярвам, че точно бойните спортове са сърцето на тази промяна във възпитанието на българския народ, която ние сме длъжни да направим.
На събитието бяха отличичени най-добрите спортисти, състезатели и треньори в сферата на бойните спортове в пет категории – „Най-добър спортист – мъж“, „Най-добър спортист – жена“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“, „Вярност на традициите“.
Всяка една от 12-те федерации, членове на Асоциацията, раздаде и три индивидуални награди на своите бойци – най-добър спортист при мъжете за 2018 г, най-добър спортист при жените и най-добър треньор на годината.“