Начало Интервюта Георги Валентинов: Усукване ми попречи да се разгърна

Георги Валентинов: Усукване ми попречи да се разгърна

Георги Валентинов: Усукване ми попречи да се разгърна
0

След 2-годишно отсъствие от родната сцена, МММ боецът Георги Валентинов се завърна с победа. Той се наложи над бразилеца Жоао Пауло „Рой“ Силва с единодушно съдийско решение в последната среща от новата бойна верига GRAND FIGHT ARENA, на която самият Валентинов е организатор заедно с Даниел Илиев.

 

Имаше напрежение на кантара, но в мача се видя, че сте доста по-добър от противника си…

-Напрежение винаги има. Ако някой ви каже, че няма такова, докато стъпиш в ринга или клетката, ще ви излъже. Бях добре подготвен, въпреки че малко ми се отрази тази дълга пауза от 8 месеца разстояние от предишния мач. И въпреки контузията, която получих в първия рунд, успях да се съвзема и да си спечеля убедително мача с 3:0 съдийски гласа.

Как успявахте да се справите с опитите на вашия съперник да ви изнерви?

На първо място вярата ми в Господ. Тя ме прави по-смирен. Знам, че емоцията винаги те кара да сгрешиш вътре в боя. Човек трябва да е уравновесен. Аз знам на какво съм способен и затова такива странични намеси не ми влияят

Със сигурност и публиката ви помогна, защото видяхме сериозна подкрепа от трибуните?

Просто след две години изпитах това уникално чувство да играеш пред българска публика. Също така, обаче, това носи своята отговорност. По-обременен си. Най-близките ти са тук и се притесняваш да не загубиш. Това донякъде повлиява върху представянето ти.

Като един от организаторите на събитието как го оценявате?

Аз съм много доволен! Хората ме спират и всички казват „уникално организация“, „уникални мачове“, това ме кара вярвам, че заедно с Дани сме си свършили перфектно работата.

Доминираше и в стойка и на земята, къде се чувстваш по-уверен?

По принцип се чувствам уверен в стойка, но както ви казах – получих някакво усукване и това ме смущаваше постоянно и не успях да се разгърна напълно в стойка.

Даниел Илиев каза, че се надява да правите по 4-5 подобни събития в година, вярвате ли, че може да се случи?

Да, разбира се, че вярвам. Нека мислим състезание за състезания. Но да, това ни е целта и мисля, че ще се осъществи.

Какво ви предстои сега?

На първо място да си почина. Имам нужда, защото последните два месеца доста труд положихме с Дани, за да ви представим това, което видяхте тази вечер. Разбира се, не бяхме сами, имахме голям екип. Надявам се съвсем скоро да ви зарадваме с втора такава сериозна гала.

Как ти повлия подкрепата от страна на привържениците на „Левски“?

Винаги съм бил привърженик на „Левски“, от скоро съм официално част и от една от организациите „София Запад“. Искам да им благодаря и на тях за подкрепата.