Начало Интервюта Пламен Пенчев: Кръвта и потта в залата не бяха на вятъра

Пламен Пенчев: Кръвта и потта в залата не бяха на вятъра

Пламен Пенчев: Кръвта и потта в залата не бяха на вятъра
0

Русенският ММА боец Пламен Пенчев прикова вниманието към себе си след първото издание на GRAND FIGHT ARENA. Той и Радослав Карашев направиха много здрав бой в категория 84 кг. Победата бе за Пенчев с 3:0 съдийски гласа, а срещата заслужено бе определена за „Мач на вечерта“ от организаторите Даниел Илиев и Георги Валентинов.

Това, че ни определиха за среща на вечерта много ме радва! Означава, че сме си свършили работата добре и сме зарадвали феновете“, коментира специално за Boec.BG Пламен Пенчев. За 26-годишния боец победата бе девета, като той има само една загуба досега в актива си. За този двубой той се е подготвял изцяло  в „Русе Файт клуб“ под ръководството на мениджъра Калин Господинов и заедно в тренировщките с една от звездите на родния ММА Светлозар Савов. „Тренирах много здраво и това се отплати. Кръвта и потта в залата не бяха на вятъра“, смее се Пенчев. 

Той призна, че се чувства много добре след GRAND FIGHT ARENA. Направих това, което трябваше и всичко мина по план. Мисля, че успях много добре да наложа моя стил на игра, но ми беше r много трудно. Радо беше направил добра защита и играеше много предпазливо“, коментира още русенецът. Пенчев е доволен от новата верига и сподели впечатленията си така: „Като за първо издание беше повече от перфектно. Големият интерес към галата не ме изненадва, очаках го, защото бяха подбрани да участват едни от най-добрите бойци на България. Всички са обичани от публиката.“

През месец септември Пламен Пенчев спечели и първото място на престижния турнир по граплинг ADCC в Букурещ, Румъния. Там обаче той участва в категория до 93 кг. Пенчев смята, че нивото на ММА в България е добро, но има нужда да се организират  повече сериозни срещи, за да се вдига класата на бойците. Той самият не пропуска да гледа издание на UFC, а любимец му е Йоел Ромеро. 

А за какво мечтае? „Като всеки боец –  да се развивам и да подпиша договор с някоя голяма организация и да се бия там“, посочва и казва, че чака нови оферти с идването на Новата година.  „През пролетта ще организираме в Русе традиционната гала вечер ,,Русе Файт найт”, за да зарадваме феновете на ММА в Русе, а дори и в цяла България“, обещава Пенчев. Boec.BG му благодари за интервюто и му пожелава успех!

 

Снимки: LAP.BG